بازاریاب های شبکه ای کارکشته به خوبی می دانند که قبل از تبدیل کردن مشتری احتمالی به مشتری یا تو زیع کننده بالفعل، ابتدا باید با او رابطه بسازند. پیگیری مستمر مشتریان احتمالی بهترین راه برای ایجاد رابطه با آنهاست. تا وقتی که مشتری احتمالی به شما نگفته است: «من ابداً به این قضیه علاقه مند نیستم؛ دیگر اصلاً با من تماس نگیر!»، شما باید به پیگیری تان ادامه دهید. اگر شما تلفنی یا شخصاً یک مشتری احتمالی را پیگیری کردید و او در جواب گفت: «علاقه ای به این مسأله ندارم» یا«الان اصلاً برایم جذابیتی ندارد» یا «باید درباره اش فکر کنم»، می توانید به او بگوئید:«عیبی ندارد؛ هر از گاهی پیگیرِ تو می شوم، شاید نظرت تغییر کرده باشد». در چنین مواقعی به احتمال زیاد مشتری احتمالی موافقت خواهد کرد. و بعد اسم او را اضافه کنید به فهرست تمام مشتری های احتمالی مشابهی که باید مرتباً پیگیری شوند.
این فهرست باید شامل شماره تلفن های آنها هم باشد. هر ماه یا هر دو ماه یکبار پیگیر آنها شوید (البته چه بهتر که این کاردر فواصل کمتری انجام شود). به یاد داشته باشید: هفت مرتبه! و اگر بعد از هفت مرتبه پیگیری، چیزی نخریدند و با شما تماس نگرفتند که بگویند دیگر پیگیرشان نکنید (اکثراً این کار را نمی کنند اما بعضی ها هم می کنند)، حتماً به پیگیریتان ادامه دهید! شما نمی دانید که شرایط و مقتضیات مشتری های احتمالی تان چه موقعی تغییر می کند. آنها منتظر یک فرصت تجاری خوبند و یا منتظر جرقه ای از طرفِ شما تا حس خرید یا مشارکت در تجارت را در آنها بیدار کند.
نکته مهم: اگر شما با دلسوزی و توجه به پیگیریِ مشتری های احتمالی تان بروید و علایق آنها را بر علایق خودتان مقدم بشمرید و اطلا عات ارزشمند به آنها بدهید، مطمئناً جذب شما خواهند شد. می پرسید چرا؟ چون شما چیزی مهمتر و ارزشمندتر از کالا و خدمات را به آنها نشان داده اید: شما با او رابطه ای انسانی ساخته اید.
نویسنده: زیگ زیگلار